Wat te regelen

 

Kraamzorg

De kraamtijd is een tijd vol nieuwe ervaringen. Je maakt kennis met je baby, je herstelt van de bevalling en je gezin staat volop in de belangstelling. De eerste week na de bevalling komt de kraamverzorgende voor jou en de baby zorgen. Zij leert je ook hoe je de baby verzorgt.
Zij zal ook tijdens de bevalling ons assisteren.

Het is dus belangrijk dat je deze kraamzorg van te voren goed regelt. Voor de 16e week moet je contact opnemen je zorgverzekeraar. Meldt hierbij welk kraamcentrum je voorkeur heeft. De kraamcentra waar wij het meest mee samenwerken zijn:

-         Naviva

-         Yunio

-         Maartje

-         BTK

 

Erkenning

De biologische vader van het kind, is niet altijd automatisch ook de officiële vader van het kind . Als je niet getrouwd bent, dan zul je als vader je kind moeten erkennen. Je kunt je kind erkennen bij de burgerlijke stand van de gemeente waarin je woont. Hierbij moet de moeder altijd aanwezig zijn. Het beste kun je dan ook je kind erkennen tijdens de zwangerschap (bij een zwangerschapsduur van 24-25 weken), zodat de vader alleen het kind kan aangeven na de bevalling. Bij de erkenning kan ook de naamskeuze van het kind worden aangegeven.


 

 

Verloskundigenpraktijk
Het Uilennest

Eibergen, Haaksbergen en omgeving

Geukerdijk 86
7481 CC Haaksbergen
Praktijknummer: 053-5726682


Spreekuren:
Dinsdag tussen 9:00-15:00 uur
Woensdag tussen 9:00-15:00 uur
Donderdag tussen 9:00-15:00 uurHet Uilennest Haaksbergen, alle rechten voorbehouden