Kinderwensspreekuur

Kinderwensspreekuur​

Ben je nog niet zwanger maar heb je wel een kinderwens dan is het verstandig je goed voor te bereiden. Het kinderwensspreekuur heeft als doel jou zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te laten beginnen.

Op het kinderwensspreekuur krijg je voorlichting over gezond zwanger worden. Er wordt ook gekeken of er risicofactoren zijn die het verloop van een zwangerschap kunnen beïnvloeden. Je kunt bijvoorbeeld advies krijgen over voeding, foliumzuur, leefgewoonten, medicijngebruik, werkomstandigheden, erfelijke aandoeningen in de familie, vruchtbaarheid en de werking van je menstruatiecyclus. De adviezen worden helemaal afgestemd op je eigen situatie. Op deze manier proberen we de start van je zwangerschap zo goed en gezond mogelijk te laten zijn.

Op de website www.zwangerwijzer.nl kun je anoniem een vragenlijst invullen waarmee je kunt ontdekken of er misschien een risico is voor moeder en kind. Er is voor mannen en vrouwen een aparte vragenlijst beschikbaar. Deze vragenlijst neem je mee naar je eerste consult, gezamenlijk kijken we naar de belangrijke aandachtspunten. Het kinderwensspreekuur vindt discreet plaats, buiten het reguliere zwangerenspreekuur om.

De kosten voor het kinderwensconsult bedragen 40 euro. Helaas vergoeden nog niet alle zorgverzekeraars de kosten voor dit consult.