Miskraam

Miskraam

De eerste maanden van de zwangerschap is een kritische periode.

Het vruchtje ontwikkelt zich en nestelt in de baarmoederwand. Helaas gaat dit niet altijd goed. Dan is er sprake van een miskraam. Een miskraam is het verlies van een niet-levensvatbare vrucht in de eerst periode van de zwangerschap. Het vruchtje kan om verschillende redenen afsterven en worden uitgestoten. Bij één op de tien vrouwen eindigt de zwangerschap in een miskraam.

Symptomen

Zwangerschapsverschijnselen kunnen soms afnemen. Uw borsten doen geen pijn meer, je bent niet meer misselijk. Je kunt het gevoel hebben dat er iets mis is. Dit gevoel hebben echter veel zwangeren.

Eén van de eerste duidelijke tekenen van een miskraam is vaginaal bloedverlies. Dit bloedverlies hoeft echter lang niet altijd te betekenen dat de zwangerschap zal eindigen in een miskraam.

Door middel van een echo kom je er dan achter dat de zwangerschap niet meer intact is. Bij het doorzetten van de miskraam treedt meestal buikpijn op. De intensiteit van de pijn hangt samen met de duur van de zwangerschap. De mate van buikpijn en de hoeveelheid bloedverlies kan worden onderschat.

In onze miskraamfolder meer informatie over de oorzaken, het verloop en wat verder te doen.

Mocht er helaas sprake zijn van een miskraam dan kun je altijd contact met ons opnemen via het spoed telefoonnummer: 06-44012298 

Je moet ons altijd bellen bij: